Lieve luie volgers

@ Middelfart

Onze laatste dagen in het Deense Middelfart stelde weinig voor. Wat niet erg is, want je bent ten slotte op vakantie om een beetje uit te rusten. Zo deden wij dat ook met een kop thee en een boek. We chillden nog wat aan het strand, ingepakt met dekens en handdoeken, want warm was het niet. En we deden nog een aantal aankopen in een toch verrassend leuk stadje. Meer zat er eigenlijk niet in. Het viel niet te vermijden om toch die terugreis naar Nederland in het achterhoofd te houden. Het normale leven kwam ons alweer bijna tegemoet. Daarom dit keer geen betoog over een hoogtepunt van de reis. Liever som ik al die hoogtepunten eens op in de vorm van beeld. Zo vatten we deze (enorm leuke) Scandinavische reis samen, en sluiten we het zo af. 

  1. First impression
Samen met mijn moeder liepen we nog even een stukje om de eerste camping te verkennen en hoorden we al snel het geluid van de zee. Wanneer we hier naar toe liepen wachtte ons hoge golven en just a pretty view.

2. Smöre-Bitch

We waren het gerecht ‘smörrebröd’ al een aantal keer tegen gekomen in Kopenhagen, en gingen het dan hier toch zelf uitproberen. Verrassend lekker: stukje roggebrood met verschillende soorten vis of vlees en dan nog wat garnering.

3. Lopen zal je

Met mijn te gekke wandelschoenen liepen we door het Nationaal park wel 12 kilometer en kwamen we op allerlei mooie plekjes zoals deze.

4. Meer

‘S ochtends renden we een paar rondjes om dit meer, met vervolgens een duik in het koude water. Goed begin van de dag.

5. Swedish Fika

Foodfotografie is niet mijn beste kant. ~ Om wat energie te tanken voor onze dag in Stockholm aten we buiten de toeristendrukte een taartje met wat thee. Ik had geluk, en kreeg er een bakje vanillevla/saus bij geserveerd. #score

6. Fotogenieke dierentuin

We bezochten het openluchtmuseum Skansen, waar ik maar geen genoeg foto’s van kon maken. Fotogenieke tuinen, prachtig ouderwets ingerichte huisjes en gekke dieren. Dikke pret.

7. De jeugd van tegenwoordig

In plaats van een boek te lezen met een harde kaft, deed ik het vanuit de vakantiebieb op de iPad. De mooie natuur op de achtergrond compenseert het ‘de jeugd van tegenwoordig’ gehalte wel, toch?

8. Hi there sweetie

Gränna draaide compleet om snoepwinkels. In dit schattige dorp had je wel vijf winkels die de meest kleurrijke snoepjes verkochten. Daar heb ik natuurlijk volop gebruik van gemaakt.

9. Shiney stugga

Ons verblijf met de maan op de achtergrond. Gewoon een plaatje.

10. Zonsondergang @thebeach

Super charmant kussie voor de zon.

11. Een soort smörrebröd, maar dan anders

Laatste Deense maal in Middelfart. Heerlijke shake, en bomvol na het broodje zalm.

Dat was het dan. Toch benieuwd geworden naar een verdere uitleg bij al deze foto’s? Onder het kopje ‘tripjes’ kun je ze allemaal nog op je gemakje terug lezen. Ik ben benieuwd wat je vond van mijn blogjes en van de reis. En of je het eventueel voor herhaling vatbaar vindt. Stukjes tekst over vakantietripjes is niet het enige waar ik Lotty’s voor zal gebruiken. More is yet to come.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *