Bon voyage

@ Rødvig

Sommigen van mijn leeftijd vinden het misschien suf om met hun ouders op vakantie te gaan, ik zie het als een buitenkans. Zo kom ik namelijk op plekken die ik anders nooit zou ontdekken, leer ik nieuwe dingen zoals het vullen van de motorolie en heb ik kortom een vakantie vol rust en nieuwe belevingen. De aankomende twee weken reis ik door de twee Scandinavische landen Denemarken en Zweden en houd ik je op de hoogte via mijn website.

Hoewel ik toch echt de complete heenreis aanwezig ben geweest, kan ik je er weinig over bijbrengen. Gezien mijn ouders achter het stuur zaten kon ik geregeld -aldoor- mijn ogen sluiten op de achterbank. Af en toe pakte ik een glimps mee van de omgeving. Een enorm lange brug die we overstaken, het heuvelachtige landschap en een rossige douanier met baard bij de grens.

Wanneer we uiteindelijk op plaats van bestemming waren, was er nog geen campingbaas te bekennen. Op naar Rødvig dus. Dit ultieme vissersdorp heeft een mooie haven en ruikt hevig naar vis, zee en zout water. Een kleine wandeling werd grootst beloond met zo’n heerlijk glas ijskoffie. Een échte. Koude koffie, melk en tot slot een bol vanille ijs door het glas gemieterd gaf een smaakexplosie tot gevolg.

Het was tijd om terug naar de camping te vertrekken en hier hadden wij onze eerste ontmoeting met onze prachtige chalet, of hytte zoals ze dat hier zo leuk zeggen. Dit schattige tuinhuis is ingericht met weinig spullen, maar heeft alles wat we nodig hebben voor de aankomende 3 dagen. Ik spreid mijn handdoekje uit op het grasveld voor ons tuinhuis en spendeer de rest van de middag met Chantal Janzen die mij uitlegt ‘wie de ware is’ in issue 8 van haar blad

Wanneer het einde van de middag alweer nadert, wordt er aanstalte gemaakt om een eerste camping maaltijd te bereiden. Sperziebonen, rijst, kip en wat champignons staan op het menu. Dit uitermate geschikte camping maal kan nog wat opgevrolijkt worden met een schuitje BBQ saus, maar smaakt ook zonder deze toevoeging hemels. Ik vraag mij af hoe het kan dat eten in het buitenland toch altijd beter smaakt dan thuis.

Wanneer de magen zijn gevuld gaan mijn moeder en ik voor een laatste keer deze avond op stap om de camping te verkennen. Naast een hele boel caravans en andere hyttes vinden we een pad naar een groot groen uitgestrekt veld. Vanaf daar horen we de zee en lopen wij af op het overweldigende geluid. Eenmaal daar bekijken we een kitesurfer die zich uitslooft met wat geinige moves in de lucht en bewonderen we -nog beter- de hoge golven die wel heel dichtbij komen.

Een magische dag al zeg ik het zelf. Of is dit zo’n typisch geval van ‘je had er bij moeten zijn’? Ik heb in ieder geval nog geen spijt dat ik mee ben gegaan met deze oudere generatie.

3 Reacties

 1. Bente
  juli 31, 2019 / 11:09 am

  IK BEN FAN!! Waar kan ik abonneren? X

 2. Viviann ;)
  juli 31, 2019 / 6:29 pm

  Oeiii Lott, love it. Ik kan dit echt uren lezen denk ik! Toppertjee X

 3. Myrna
  augustus 17, 2019 / 3:48 pm

  Wat leuk om jou vakantie verhalen te lezen. En heb je de ware gevonden volgens Chantal ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *