Camping libie en wandelpatta’s

@ Värnamo

De bouwstenen voor een succesvolle vakantie zijn voor iedere vakantieganger anders. De een verlangt naar een groot waterpark met bubbelbad, de ander zweert bij een all inclusive buffet van 100 vierkante meter en weer een ander hoort het liefst de hele dag niks buiten wat geritsel in een boom. Op zijn tijd alle drie deze opties best gangbaar, maar de bouwstenen van mijn vakantie zijn veel verschillender, uiteenlopender en gevarieerder dan dat. 

Hier op de Zweedse camping kom ik eigenlijk aan al mijn trekken en begin ik steeds meer te wennen aan dit primitieve levensritme. Inmiddels kan ik zeggen dat ik expert ben in het plassen zonder de wc-bril aan te raken. Ben ik sneller dan ooit in het afdrogen van de afwas. Ren ik ’s ochtends 2 rondjes om het meer, en lees ik ook nog eens een boek wanneer de tijd hier rijp voor is.

Hoe leuk het campingleven kan zijn, des te leuker vind ik het om er op uit te trekken. Afgelopen drie dagen werden dan ook volgestopt met activiteiten. Een bezoek aan de supermarkt, een sprong in het meer vlakbij de camping en een kijkje nemen bij het centrum van Värnamo. Toch zou ik ook moeten geloven aan een activiteit waar ik zelf wat minder snel voor zou kiezen. Het ene ding waar ouders zo van houden en waar ik me voor zou moeten opofferen. De lange natuurwandeling. 

In de Elle heb ik gelezen dat het dragen van wandelschoenen wel eens de nieuwste fashiontrend zou kunnen worden en dus trok ik ze zonder klagen aan. Met ondermeer deze stevige wandelschoenen (geleend van mijn moeder), een hippe mom jeans en mijn buideltas was ik klaar om deze tocht te volbrengen. Uiteraard werd er door mijn ouders niet gekozen voor de simpele tocht van 6 kilometer, maar gingen we een echte uitdaging aan (ik dan). 12 kilometer stond ons voor de boeg. 

De eerste drie kilometer gingen prima. We bewandelden stukken bos, maar ook mooie weides. Vaak waren er voor grote stukken moeras die we moesten overbruggen stukken hout aangelegd. Zo kon ik mijn Balenciaga wandelpatta’s ook droog houden, voor het geval dat ze in FW2020 een complete hype zouden worden. Na deze drie kilometer werden mijn wandelvaardigheden meer op de proef gesteld, en werd ik steeds wat hongeriger en ongeduldiger.

Na ongeveer 5 kilometer namen we een pauze op een klein wiebelig bankje waar ons een aanval stond te wachten georganiseerd door een muggenmaffia. Gelukkig was ik gezegend met een lange broek, maar waren de muggen niet weg te slaan. Wanneer we de parkeerplaats naderden werd ik overvallen met een gevoel van vreugde en trots. En honger, maar die werd snel gestild door een aantal Tuc crackers. 

Kortom een pittige tocht, vol maffiamuggen maar mooie uitgestrekte uitzichten. Aan het einde van de dag kun je toch met trots terugkijken op een stappenteller met wel 19.000 stappen #fitgirl. 

Mooi plekje gevonden tijdens de wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *