De magie van een adventskalender

De magie van een adventskalender

Het fenomeen van een adventskalender heeft mij altijd al aangesproken. Het dagelijks krijgen van een cadeau klinkt voor een materialistische trut zoals ik als muziek in de oren. Dit jaar vroeg ik van de Sint daarom een prachtig en luxe exemplaar van het (voornamelijk) huidverzorgingsmerk Kiehls. Mijn eerste ervaring met deze kalender en mijn mening over adventskalenders in het algemeen vind je in deze post. 

De inhoud van de Kiehls kalender

De Kiehls kalender oogt qua vormgeving echt prachtig. Het design wordt gesierd door Mr. Bones, dit skeletvormige mannetje zou blijkbaar het gezicht van het merk zijn en details op de verpakking zijn oneindig. Kerstballen en -bomen, sneeuwpoppen, vogels met mutsen en een typische kerstkoor. De hokjes verschillen ook. De ene is klein, de ander wat groter. De vakjes verschillen van inhoud. Deze loopt uit een van oogcrème tot serums, moistrizers, face washes en toners. Mijn mening over de inhoud van de kalender is positief. Voor dat ik deze kalender kreeg, had ik nog nooit gebruik gemaakt van een van de producten van Kiehls. Nu ontdek ik dagelijks een nieuw product uit hen assortiment en kan ik zo gemakkelijk uitproberen wat mij wel en niet bevalt. 

Mijn favorieten vind je hieronder: 

De LIP BALM #1

Mijn ultieme favoriet vanwege de vettige en dikke structuur. Droogt je lippen. Dus heb gauw de full size variant van de kerstman gevraagd. 

Calendula Serum-Infused Water Cream

Een heerlijke verkoelende crème die je huid een zacht gevoel geeft. Ook is het een soort waterige gel, wat dus totaal niet vettig aanvoelt. Top product. 

Ultra Facial Toner

Wat ik bij de meeste toners minder vind, is dat ze je huid strak en droog laten aanvoelen. Deze heeft dat totaal niet, en geeft juist een gehydrateerd gevoel. 

Midnight Recovery Concentrate

Ik heb veel over dit product gehoord, en ben erg benieuwd. Ik weet alleen niet of deze olie-achtige substantie wel goed is voor mijn wat vette huid.

Naast al dat geslijm over de vormgeving van de kalender en de fantastische inhoud, ben je natuurlijk ook benieuwd naar puntjes van kritiek. Een complete roast op deze kalender zul je hier niet snel lezen, maar wat naar mijn mening een minpunt is, is het formaat van de producten. In de kalender bevindt zich (tot en met vakje 20) 1 full size product. Voor de rest zijn het mini’s en monstertjes. Toch vind ik niet dat ik mag klagen. De producten als een face wash bevatten al gauw 30ml en ook de toners bevatten een grotere hoeveelheid product. 

De ‘scores’ uit de kalender (grote/full-size producten)

Amino Acid Shampoo and Conditioner

Deze haarproducten zijn van redelijk groot formaat en hebben een kokosnoot geur. 

Creamy Eye Treatment

Een full size oogcrème met avocado. 

Ultimate Strength Hand Salve

Deze zat in het allerlaatste vakje.

Een voedende crème voor de handen. De geur is niet om te gillen en de crème voelt wel vettig aan, maar misschien heb ik gewoon iets te veel gebruikt 😉 

Mijn algehele mening over deze kalender is zeer positief. Volgend jaar wil ik absoluut weer een adventskalender. Wakker worden, en dan een vakje openmaken vind ik super in deze decembermaand. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *