Een kerstwens per post

De kerstkaartjes inclusieve leuke stickers.

Ik heb het eigenlijk altijd triest gevonden, het versturen van een kerstkaart. Het leek mij zo onpersoonlijk en afgezaagd. Altijd maar die zelfde wens en tekst: “Fijne feestdagen en een gezond jaar, groet Peet en Ans en de kinderen.”  Tot dat de kerstwensen tegenwoordig in massaberichten via WhatsApp de wereld ingegooid werden, dat is het toppunt van afgezaagd als je het mij vraagt. Zelfs celebrities wensen mij een fijne kerst via de socials en iedereen is maar bezig met dat kiekje voor die versierde boom. Dat kan anders. Dit jaar was mijn plan om de harde kern binnen mijn sociale leven toch een persoonlijke kerst en nieuwjaarswens te sturen via de ouderwetse manier. 

“Fijne feestdagen en een gezond jaar, groet Peet en Ans en de kinderen.”

Het kost wat tijd, en je moet er wat duiten voor uitgeven, maar het voelt toch o zo leuk om de persoonlijke kaartjes te maken. Ik kocht een kant en klaar bakje kerstkaarten (maar wel hele leuke) bij een van de heerlijkste shops van Amsterdam: Flying Tiger. Met voorop schattige hartjes, kaarsjes of kerstmannetjes. Mijn kerstzegels kocht ik vervolgens bij Albert Heijn. Zoveel leuker dan het gezicht van Wim-Lex. Ook al was het niet makkelijk om van iedereen het juiste postadres te werven, is het mij gelukt ieder kaartje juist te adresseren. 

Voor de inhoud kwam het aan op een potje creatief tekenen én schrijven, want ik wilde niet lijken op die geijkte kerstwens van Peet en Ans. Daarom schreef ik in veel van de kaartjes over een leuke herinnering uit 2019, een idee voor 2020 of juist een minder leuke herinnering. Kaartjes in de envelop, zegeltje er op, stickertje om het af te maken, en voilà. 

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met deze manier van kerstwensen uitdelen. Het kost dan misschien ietsje meer dan een Whatsappje of slide in de dm, maar hoe leuk is het om een kaartje met je eigen naam op de mat te krijgen? Juist ja, heel leuk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *