Het WK darts

Fatsige mannen, overhemden vol sponsors en mooie girlfriends. Het kan hier maar over een onderwerp gaan: het darten. De hele kerstvakantie gooit RTL7 je dood met deze ‘sport’ op tv. De prijzenpot is groot, het gehalte tokkies in de zaal ook. Toch is darten anno 2019 een stuk verbeterd. De deelnemers zijn wat jonger en fitter, en ook het vrouwelijke geslacht wordt vertegenwoordigd tijdens de PDC World Darts Championship

Morgen vindt de finale plaats van het WK darts. Michael van Gerwen en Peter Wright nemen het tegen elkaar op. Beide, forse mannetjes met kenmerkende kapsels. De een heeft een koppie zo glad als een biljartbal en de ander zijn hoofd siert een felgekleurde hanenkam. Uiteraard gaat mijn stem naar Michael in zijn groen kleurige blouse. Deze Nederlander juicht zo uitbundig, dat je er bang van wordt, maar in de interviews lijkt hij zeer sympathiek. Dus: go Michael. 

Tijdens zo’n dartwedstrijd zijn er twee momenten waar ik in het bijzonder naar uitkijk. Allereerst gaat dat om de ‘caller’. Ik zal eerlijk zijn, die term moest ik even googelen. “Hoe noem je een man die 180 roept bij darten”, nou zo dus. Het fenomenale moment dat de caller namelijk de magische cijfers uitspreekt is een show op zich. Stop zo’n vent in de Efteling en je zou er ook voor betalen. Ten tweede is het moment dat een darter een set wint ook om te gillen. Zo gaat de hele zaal uit zijn dak en zingen ze met zijn allen: “tu tu dududu dududududu dududududu hey hey hey”. 

Een echte fan ben ik niet, maar vermakelijk is het zeker. Toch voel ik me vaak al buitengesloten als RTL7 zegt dat dit toch echt meer voor mannen is. Helaas, denk ik dan. Terug naar de keuken. 

Speaking of: ik bakte laatst heerlijke gemberkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *