Kringloop shoppingsessie

Net als het bakken van die schattige kerstkoekjes, was er nog een ding wat op mijn to-do list stond voor deze kerstvakantie: de kringloopwinkel. Het afgelopen jaar ben ik gedoopt wat betreft het kopen van tweedehands kleding. Het vintage/tweedehands shoppen was voor mij als liefde op het eerste gezicht. Je voelt je dubbel zo blij, omdat je zo’n item eigenlijk opnieuw uitvindt. Normaal gesproken is het bij wijze van spreken al voor je klaar gelegd. Zoals bij de Zara of H&M. Het kan bijna niet fout gaan, omdat alles in die winkel wel met een bepaalde trend te maken heeft.  Dit keer ga je als een soort trendspotter de rekken door en ga je op zoek naar de meest bijzondere items. 

Ik moet toegeven dat ik niet erg veel hoop had voor mijn bezoek aan deze kringloopwinkel. Wanneer je in Amsterdam een ‘Vintage’ shop bezoekt ligt alles in de rekken op volgorde. Eén rek met Levi’s jeans, één rek vol met leren jassen, of een plank met cowboylaarzen. Ik ging naar de Noppes en hier is het logischerwijs heel anders ingericht. Er was dan weliswaar wel gesorteerd op kledingcategorie, maar je moet hier toch echt zelf het kaf van het koren scheiden. 

In totaal heb ik tijdens deze hunt 4 items geshopt voor een bedrag van €16,80. Dat is natuurlijk helemaal niks, maar er zitten ook kledingstukken tussen die op het eerste gezicht niet meteen helemaal je van het zijn. Hoe ik ze verder ga dragen en stylen is bij sommige nog niet helemaal duidelijk, maar het idee is er wel. 

Deze zwart met gouden blouse heb ik tussen de mannen overhemden vandaan gepikt. Ik pas er minimaal twee keer in, maar ik vond het toch echt een leuke blouse. Zie hem voor je met een kleine riem, of een mooie leren rok. Het lijkt mij een super geschikt item voor de jaarwisseling. Voor vijf euro kon ik deze niet laten liggen.

Het tweede item vond ik gewoon bij de vrouwenafdeling. Het sprak mij direct aan vanwege het satijnen stofje en het reliëf op de stof. Het lijkt mij een leuk item voor tijdens een avondje uit of met een mom jeans hups naar school. De blouse kostte vier euro. 

Het derde item was een soort blazer waarvan het ceintuur op een gekke manier vast zat. Het was dicht genaaid, waardoor ik er in eerste instantie niet eens inkwam. Ik gokte dat ik het thuis zou kunnen openknippen. En gelukkig kon dat. Hierdoor kon ik het ceintuur omknopen. Dit is echt mijn favoriete item. Ik denk ook dat een witte col trui hier bijvoorbeeld leuk onder kan staan. Deze blazer was het ‘duurst’ en kostte zes euro. 

Het laatste item was een simpel, lang en lekker groot t-shirt van de mannenafdeling. Voor €1,80 heb ik een oversized, bijna t-shirt jurk. Leuk, casual, lekker stofje. 

Ik ben af en toe wel sceptisch als het aankomt op tweedehands items. Het is gek dat iemand anders voor jou het kledingstuk al heeft gedragen (en op wat voor manier..). Vlooien, kattenplasjes, of bejaarde zweetoksels. Je weet niet waarmee jouw vondst in aanraking is gekomen. De oplossing? Gooi het in de wasmachine op een paar graadjes hoger dan normaal, combineer dat met een goede scheut wasmiddel en je merkt er niks meer van. 

Delen:

1 Reactie

  1. december 30, 2019 / 10:13 am

    Zo zie je maar dat je echt leuke dingen kunt vinden in de Kringloop. Staat je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *