Lotty’s top 11 pokoes

Persoonlijk vind ik het leuk om de favoriete liedjes van anderen te beluisteren. Iedereen heeft een andere smaak en je komt zo vaak bij verrassende nummers terecht. Geïnspireerd door de top 2000? Niet echt. De nummers in mijn lijst komen allemaal uit het afgelopen decennium. Golden oldies vind je hier dus niet. O ja, disclaimer: ik luister vaak niet echt naar de tekst, dus als mijn uitleg niet helemaal overeen komt met de inhoud qua tekst. Ja, oeps.

Alles staat op willekeurige volgorde.

1. Electric Touch – ARIZONA
Ondertussen vind ik dit nummer niet eens meer zo geweldig. Voorheen was elke toon nog verrassend, ondertussen ken ik het hele nummer tot de laatste seconde uit mijn hoofd.

2. Spicy – Herves Pagez, Diplo & Charli XCX
Mijn ultieme herinneringen aan de zomer worden met dit nummer direct teruggehaald. Toch nog een beetje een golden oldie, deze remix van het Spice Girls nummer.

3. Baianá – Bakermat
Dit nummer geeft een heerlijk gevoel door de echo en koor-achtige vibe die het meebrengt. En dan nog die saxofoon, één woord: top.

4. Day or Night – Mike Williams

Vooral het begin van dit nummer vind ik fantastisch. Wanneer na ongeveer 50 seconde de echte dreunen komen, zet ik mijn koptelefoon toch twee tandjes zachter.

5. Pineapple Skies – Miguel
Ik ontdekte dit nummer via instagrammer @esmeetrouw. Heel verrassend en feel good gevoel in overvloed.

6. Birthday – Idaly, Emms
Ook als je niet jarig bent, is de melodie van dit nummer om te gillen. *aaaaaaa*

7. Zonneschijn – Pjotr, Obey
Deze artiest en dit nummer ontdekt in 2019. Spontaan fan. Andere aanraders van Pjotr vind ik: ‘Dichterbij’ en ‘Tot ik instort’. Nederlandse rap, en lekker oprecht.

8. Thrill – Feels ft. Melii
Dat hoge stemmetje is echt verrassend leuk in dit nummer. Ik wil spontaan dansen.

9. Family – The Chainsmokers, Kygo
Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n objectieve bron als het gaat om nummers van Kygo. Gewoon weer top als elk nummer van de Zweed.

10. Wacht op jou – Kimberley Fransens, Ginger
Ik ben normaal gesproken absoluut geen fan van Nederlandstalige muziek, maar ja dit is natuurlijk gewoon een lekker tunetje. Een ander leuk nummer van Kimberley is ‘Niemand’, ook de moeite waard.

11. Het hele album van Suzan en Freek.
Zo Nederlands als het maar kan en dus een beetje tegenstrijdig met mijn uitspraak van hier boven, maar ik vind dit duo gewoon echt top.

Voor nu een top 11. Wie weet kende je deze nummers al, of misschien heb je een leuk nieuw nummertje of twee ontdekt. Ook mijn favo klassiekers van het jaar heb ik er gewoon tussen gegooid. Leuk is leuk.

Tot morgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *