Mijn ware aard kwam naar boven bij Intratuin

Als je een slimme shopper bent, zorg je dat je niet voor en niet tijdens de kerst in Intratuin komt. Ten eerste kom je dan niet in aanraking met de ultieme kerstdrukte én hoef je niet te vechten voor de laatste kerstkabouter in het schap. Kom je namelijk na de kerst, dan staat alles opeens voor de helft van de prijs en zitten de meeste mensen nog rond het haardvuur. Toch blijft het Intratuin en is alles net nog 3 keer te duur. Vandaag show ik je mijn lijstje met artikelen die ik wel had willen kopen, maar geen budget voor had. 

De entree is omgetoverd tot een ware bloemenzaak. Ik word direct verleid door de verschillende soorten kersttakken met rondvormige uitstulpingen en andere troep die je in je kerststukje kunt duwen. Klinkt vast aantrekkelijk. Ook gedroogde takjes lavendel kun je hier kopen in een verpakte bundel. Leuk als cadeau, maar ook voor in mijn kamer zal dit lekker ruiken. Na een blik op het prijskaartje ren ik gauw door. NEGEN EURO VIJFTIG. Daar kun je een week van koken joh. Doe’s normaal man. 

Nou oké, oké. Misschien ben ik gewoon erg gierig. We lopen door naar de geurkaarsen. Leuk hoor. Echt lekkere geuren, en deze klinken dus als een knisperend haardvuur als je ze aansteekt, hè. Kleine formaten, grote formaten, bootvorm of een variant zo groot als een vaas. Maar ja, ze maken geen grappen daar hoor bij de Intratuin. Voor een middenmaat potje van die kaarswas betaal je gewoon TWEEËNTWINTIG EURO. Alweer in caps lock, want wat zullen ze een omzet maken daar in dat plantenparadijs. Van die twee tientjes heb ik laatst nog 4 kledingstukken gekocht bij Noppes en twee loempia’s met zoetzure saus. Ja, dat is nog eens scoren. 

Door naar de potten en planten. Ik kwam deze leuke mandjes/potten tegen. En de prijs lag ergens tussen de 11 en 22 euro. Daar was ik ondertussen wel aan gewend, maar ik wilde het er alsnog niet voor neerleggen. Er moet tenslotte ook nog een plant in, dus dat bedrag kan ik beter alvast achterhouden voor m’n hypotheek. Mijn missie was ondertussen van ‘iets leuks scoren’ naar ‘inspiratie opdoen’ gegaan. 

De cactussen bij de Intratuin vind ik het geld wél waard. Niet mijn geld, maar oké. Je hebt ten slotte een groot aanbod en in elk formaat en elke prijs is wel zo’n prikkend geval te koop. Toch gaat mijn voorkeur naar het frisse groen, wat je wel water moet geven. Twee plantjes in het speciaal trokken mijn aandacht. De Calathea en de Fittonia. Die tweede kende ik nog niet, maar dat houd ik ook nog even zo, want voor €7,99 ga ik liever naar de Starbucks voor twee kleine koffie. Gewoon terugzetten, omdraaien en rustig weglopen. De Calathea moet ik binnenkort wel echt even gaan scoren. Hele mooie plant, met bij sommige varianten een super zachte onderkant van het blad. Ook de print is heel mooi. De prijs? Geen idee. 

Eind van de dag heb ik dus niks gekocht, zelfs niet van de kerstafdeling, want ja die kerstkabouter was er niet meer en alles was natuurlijk nog steeds hartstikke prijzig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *