Mijn plakboek – Nummer 1 activiteit voor crea’s

Naast het maken van video’s is er nog een manier waarop ik op creatieve wijze herinneringen vastleg. Sinds 2018 print ik mijn favoriete foto’s van het jaar uit en plak ik die vervolgens in mijn ‘plakboek’. Vandaag laat ik zien wat mijn favoriete pagina’s uit het beruchte boek zijn, en ook mijn favo knip en plak accessoires zal ik met je delen. 

Het notitieboek/travelboek wat ik gebruik heb ik een aantal jaar terug bij Sissy-Boy gehaald. Voor het inplakken van de foto’s gebruik ik van die dubbelzijdige fotoplakkertjes die je gewoon bij de Hema haalt. Verder haal ik de achtergronden voor mijn foto’s uit de &C. 

Om een leuke sfeer te geven aan iedere bladzijde gebruik ik ook nog andere toevoegingen. Zo heeft Albert Heijn enorm leuk inpakpapier, wat je gewoon kunt meenemen. Op een antiekmarkt heb ik laatst tijdschriften uit ergens ver in de twintigste eeuw gekocht. Deze hebben echt de leukste ouderwetse plaatjes en teksten. Ook de Flow heeft een grote bijdrage aan de invulling van mijn plakboek. Ik bewaar de mooiste illustraties van de scheurkalender en ook uit het tijdschrift zelf of uit de Paper Lovers variant haal ik regelmatig leuke illustraties, stickers of andere troep. De materialen komen dus echt van overal en nergens. 

Sorry ik heb mijn persoonlijke tekstjes even geblurred 😉

Als ik op vakantie ben, bewaar ik vaak kleine dingetjes als bonnetjes, toegangskaarten of ansichtkaarten die ik ergens vind. Een extra herinnering aan de plek en een leuke toevoeging voor in je boek. 

Hier een aantal quick tips voor als je zelf ook een creabea fotoboek wilt maken.

  • Wees niet zuinig met het gebruiken van materialen.
  • Een pritt stift is je bff bij deze activiteit.
  • Knip je foto’s tot rondjes, vierkantjes of knip de hoekjes ervan af voor een speelse look.
  • Als je pagina wat leeg oogt, voeg dan wat kleine tekeningetjes toe.
  • Bekijk je werk van een afstand, in plaats van kritisch te zijn op de kleinste details (haha)
  • Gebruik de gekste dingen, een gedroogd blad, een stuk stof, polaroids, verf. 
  • Geen stress als een pagina mislukt (reminder voor mezelf)

De één zal het versieren van een notitieboek misschien meer aanspreken dan de ander, maar het is voor mij echt een rustgevende activiteit. Ik spreid al mijn materialen uit op de grond en plak vervolgens mijn boek vol. Zweverig hè. 

Disclaimer: je kamer is gegarandeerd een troep na het volplakken van je boek. 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *